Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g kerang kampak kering (dried scallop) (lihat tips)
- 150 g air mendidih
- 200 g minyak kacang (lihat tips)
- 6 cabai merah panjang segar, dipangkas ujungnya dan biji dibuang
- 60 g udang kering (lihat tips)
- 80 g bawang merah
- 2 - 3 siung bawang putih
- 40 g jahe segar, dikupas dan potong kecil-kecil (1 cm)
- 100 g bacon asap, potong kecil-kecil (1 cm)
- 1 cabai rawit, buang bijinya jika diinginkan
- 40 g kecap asin
- 40 g arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sdm gula cokelat
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2466.9 kJ / 587.4 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 224.6 g
- Błonnik
- 13.3 g