Urządzenia i Akcesoria
Saus XO
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
1 Resep lengkap
Składniki
-
kerang kampak kering (dried scallop) (lihat tips)40 g
-
air mendidih150 g
-
minyak kacang (lihat tips)200 g
-
cabai merah panjang segar dipangkas ujungnya dan biji dibuang6
-
udang kering (lihat tips)60 g
-
bawang merah80 g
-
siung bawang putih2 - 3
-
jahe segar dikupas dan potong kecil-kecil (1 cm)40 g
-
bacon asap potong kecil-kecil (1 cm)100 g
-
cabai rawit buang bijinya jika diinginkan1
-
kecap asin40 g
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)40 g
-
gula cokelat1 sdm
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Resep lengkap
Białko
56.7 g
Kalorie
2466.9 kJ /
587.4 kcal
Tłuszcz
224.6 g
Błonnik
13.3 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kondimen Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min