Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saus celup jahe
- 120 g jahe segar, dikupas dan potong kecil-kecil
- 30 g bawang merah
- 100 g minyak
- ½ sdt garam
Saus sambal
- 100 g cabai merah panjang segar, dipotong ujungnya
- 20 g jahe segar, dikupas
- 30 g siung bawang putih
- 100 g cuka putih
- 1 sdt garam, sesuai selera
- 2 sdt gula, sesuai selera
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2228.9 kJ / 530.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 50.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 3376.2 mg