Saus Celup Jahe dan Cabai (untuk Ayam Hainan)
TM6 TM5

Saus Celup Jahe dan Cabai (untuk Ayam Hainan)

(Brak ocen)

Składniki

Saus celup jahe

  • 120 g jahe segar, dikupas dan potong kecil-kecil
  • 30 g bawang merah
  • 100 g minyak
  • ½ sdt garam

Saus sambal

  • 100 g cabai merah panjang segar, dipotong ujungnya
  • 20 g jahe segar, dikupas
  • 30 g siung bawang putih
  • 100 g cuka putih
  • 1 sdt garam, sesuai selera
  • 2 sdt gula, sesuai selera

Wartości odżywcze
na 1 Complete recipe
Kalorie
2228.9 kJ / 530.6 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
12.7 g
Tłuszcz
50.9 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
10.1 g
Sód
3376.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy