Sambal Kacang (peanut sauce)

Sambal Kacang (peanut sauce)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1100 gram

Składniki

  • cabai merah kering biji dibuang, sesuai selera
    4 - 7
  • air hangat untuk merendam
  • kacang tanah panggang tanpa garam
    300 g
  • minyak sayur
    50 g
  • bawang merah
    70 g
  • siung bawang putih
    4
  • jahe segar dikupas
    2 ½ cm
  • lengkuas segar dikupas
    2 ½ cm
  • serai segar bagian putih saja
    1 batang
  • kemiri (lihat tips)
    2
  • pasta asam jawa
    50 g
  • air
    500 g
  • gula aren
    50 g
  • garam sesuai selera
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1100 gram

Białko 82.7 g
Kalorie 9880.8 kJ / 2352.6 kcal
Tłuszcz 192.7 g
Błonnik 31.4 g
Węglowodany 168.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie