Wersje kompatybilne
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di pere, sbucciate, private del torsolo, a pezzi (3 cm)
- 40 g di zucchero a velo
- 1 stecca di vaniglia, solo i semi estratti
- 150 g di biscotti di avena (v. Consigli)
- 500 g di mascarpone
- 180 g di yogurt greco
-
500
g di purea di castagne, zuccherata o non
zuccherata,
surgelata, - 80 g di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 18740 kJ / 4476 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 429 g
- Tłuszcz
- 268 g
- Tłuszcz nasycony
- 171 g
- Błonnik
- 63.8 g
- Sód
- 455 mg