Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Meerrettich, frisch geschält
-
500
g Randen, roh, geschält, halbiert oder geviertelt
lub 500 Randen, gekocht, geschält, halbiert oder geviertelt (siehe Tipp) - ½ Bund Petersilie
- 40 g Olivenöl
- 40 g Essig, etwas mehr zum Abschmecken
- ¾ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 466 mg
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Schaum
10min
Rohkostsalat
10min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50 min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1 godz. 15 min
Kartoffelstock nature
55 min
Weisskabissalat (TM6)
15 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Rüeblisalat
15 min
Randensalat
10min
Gemüsesalat Thermomix® Style
10min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min