Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Meerrettich, frisch geschält
-
500
g Randen, roh, geschält, halbiert oder geviertelt
lub 500 Randen, gekocht, geschält, halbiert oder geviertelt (siehe Tipp) - ½ Bund Petersilie
- 40 g Olivenöl
- 40 g Essig, etwas mehr zum Abschmecken
- ¾ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 466 mg
Alternatywne przepisy
Weisskabissalat
15min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15min
Gedünstetes-Gemüse
10 min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min
Randensalat
10 min
Weisskabissalat (TM6)
15min
Randen-Hummus
10 min
Kartoffelstock nature
55 Min
Fenchelsalat mit Parmesan
10 min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min