Urządzenia i Akcesoria
Sup Perut Ikan khas Nyonya
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsi
Składniki
Bakso udang
-
daging babi cincang100 g
-
udang kupas segar150 g
-
buah sarangan dalam air dikupas30 g
-
garam¼ sdt
-
lada putih bubuk¼ sdt
-
minyak wijen hitam, dipanggang½ sdt
-
maizena1 sdt
Sup
-
air1500 g
-
kaldu ayam bubuk2 sdt
-
garam1 sdt
-
lada putih bubuk1 sdt
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)1 sdm
-
jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang10
-
kol potong kotak 4 cm300 g
-
perut ikan kering direndam hingga lunak, potong sepanjang 5 cm (lihat tips)50 g
-
ketumbar segar1 tangkai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
515 mg
Białko
8 g
Kalorie
527 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Sup Ayam
30 min
Sup Jamur Kurma Merah
Brak ocen
Sup Ubi Cina
25 min
Sup Bayam dan Wortel
Brak ocen
Sup Krim Kacang Polong
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Kaldu Kulit Bawang Bombai
1 godz. 5 min
Sup Jamur a la Hungaria
Brak ocen
Tekwan
1 godz. 45 min
Tom Yum Udang
15 min
Sup Labu Kuning
25 min