Sup Perut Ikan khas Nyonya

Sup Perut Ikan khas Nyonya

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsi

Składniki

Bakso udang
  • daging babi cincang
    100 g
  • udang kupas segar
    150 g
  • buah sarangan dalam air dikupas
    30 g
  • garam
    ¼ sdt
  • lada putih bubuk
    ¼ sdt
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    ½ sdt
  • maizena
    1 sdt
Sup
  • air
    1500 g
  • kaldu ayam bubuk
    2 sdt
  • garam
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    1 sdt
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdm
  • jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang
    10
  • kol potong kotak 4 cm
    300 g
  • perut ikan kering direndam hingga lunak, potong sepanjang 5 cm (lihat tips)
    50 g
  • ketumbar segar
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 515 mg
Białko 8 g
Kalorie 527 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie