Gâteau aux fruits de Noël sans gluten

Gâteau aux fruits de Noël sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 35 min
24 portions

Składniki

  • de dattes dénoyautées
    100 g
  • de raisins secs
    150 g
  • de groseilles séchées
    150 g
  • de canneberges déshydratées
    100 g
  • d'un mélange d'écorces confites
    100 g
  • de sucre brun
    200 g
  • orange le zeste uniquement, sans parties blanches
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de beurre
    300 g
  • d'eau
    100 g
  • de cognac
    90 g
  • de farine sans gluten
    300 g
  • de noix de pécan
    150 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de noix de muscade moulue
    ½ c. à café
  • de gingembre moulu
    ½ c. à café
  • de clou de girofle, moulu
    ¼ c. à café
  • de cerises confites
    80 g
  • oeufs
    5
  • du sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312.3 kcal / 1311.8 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 129 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...