Gâteau aux fruits de Noël sans gluten

Gâteau aux fruits de Noël sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 35 min
24 portions

Składniki

  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 150 g de raisins secs sultanines
  • 150 g de groseilles séchées
  • 100 g de canneberges déshydratées
  • 100 g d'un mélange d'écorces confites
  • 200 g de sucre brun
  • 1 orange le zeste uniquement, sans parties blanches
  • ½ c. à café de sel
  • 300 g de beurre
  • 100 g d'eau
  • 90 g de cognac
  • 300 g de farine sans gluten
  • 150 g de noix de pécan
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • ½ c. à café de noix de muscade moulue
  • ½ c. à café de gingembre moulu
  • ¼ c. à café de clou de girofle, moulu
  • 80 g de cerises confites
  • 5 œufs
  • du sucre glace pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 129 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1311.8 kJ / 312.3 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...