Kerstman macarons
TM6 TM5 TM31

Kerstman macarons

4.0 (2 oceny)

Składniki

Amandel en poedersuiker

  • 95 g amandelpoeder (niet zelfgemaakt)
  • 95 g poedersuiker

Om de mengbeker te reinigen

  • 300 g water
  • 50 g azijn

Italiaanse meringue

  • 75 g suiker
  • 20 g water
  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur (65 g)
  • ¼ tl voedingskleurstof, in pasta, rood

Framboos en witte chocolade ganache

  • 75 g frambozen
  • 2 el suiker
  • 150 g witte chocolade, in stukken
  • 100 g roomkaas

Afwerking

  • 20 g fondant (suikerpasta) wit
  • 20 g fondant (suikerpasta) geel of goud
  • 1 eetbare inkt stift zwart

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
276 kJ / 66 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
8.3 g
Tłuszcz
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
6.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy