Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g zachte boter
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker (± 8 g)
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 180 g volkoren tarwebloem
- ¼ tl bakpoeder
- 230 g pure chocolade, in stukken
- 110 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 18 gepelde amandelen
- chocoladedruppels, type smarties (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
Alternatywne przepisy
Hersenen cupcakes
1h 40min
Zalm mozaïek
Brak ocen
Paashaas macarons
Brak ocen
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Smoothie bowl met kersen en cacao nibs
Brak ocen
Veen- en vlierbessen punch
Brak ocen
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Koekjes met chocoladechips
50 min
Brownie koekjes
1h 35min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2h 40 min
Boterkoekjes
50 min
Kerstman macarons
3 godz. 20 min