Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 350 g arroz vaporizado
- 350 - 800 g água
- 5 - 15 g azeite
- 2 - 4 pitadas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 345.9 kJ / 82.7 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 93.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Refogar 200-300 g de cebola
20 Min
Pão ralado com alho e ervas aromáticas
5min
Esparguete à carbonara
30 Min
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 Min
Puré de batata (Modo descascar)
35 Min
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35 Min
Arroz de cenoura
30 Min
Empadão enrolado
1 Std. 30 Min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 Min
Cozer 500 g de almôndegas
35 Min