
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 brins de coriandre fraîche équeutés
- 4 brins de persil frais équeutés
- 120 g d'oignon coupé en deux
- 500 g d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux (4 cm environ)
- 3 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 40 g d'huile d'olive
- 150 g de carottes
- 80 g de navet
- 200 g de courgette non épluchée
- 300 g de boulgour
- 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 500 g d'eau
- 100 g de raisins secs
- 260 g de pois chiches en conserve égouttés
- 1 dose de safran
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 734 kcal / 3061 kJ
- Białko
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Błonnik
- 12 g