Couscous marocain

Couscous marocain

4.0 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche équeutés
    4 brins
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • d'oignon coupé en deux
    120 g
  • d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux (4 cm environ)
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de carottes
    150 g
  • de navet
    80 g
  • de courgette non épluchée
    200 g
  • de boulgour
    300 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café bombée
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • d'eau
    500 g
  • de raisins secs
    100 g
  • de pois chiches en conserve égouttés
    260 g
  • de safran
    1 dose

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 734 kcal / 3061 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...