Wersje kompatybilne
Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 300 g de agua
- 160 g de mantequilla sin sal, en trozos
- ½ cdita de sal
- 20 g de azúcar
- 240 g de harina de trigo
- 350 g de huevo (aprox. 6 huevos)
Natilla de naranja
- 140 g de azúcar
- 2 cdas de ralladura de naranja
- 1000 g de leche entera
- 100 g de fécula de maíz
- 4 huevos
- 4 yemas de huevo
- 2 cditas de extracto de vainilla natural
Chocolate negro
- 500 g de chocolate amargo, en trozos
Montaje
- 50 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 7574.8 kJ / 1810.4 kcal
- Białko
- 127 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 115.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1461.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcán de chocolate
20min
Roles de canela con nuez caramelizada
3h 30min
Brownie con ganache glucosado
3 Std.
Brownies a la Mexicana
40min
Los alfajorcitos de mi abue
1h 45min
Mole chiapaneco
30min
Bachour: LOVELY mousse de chocolate blanco, rosas y frambuesa
14h
Bachour: Tartas de limón y albahaca
3 Std.
Mi Paris Brest
1 godz. 30 min
Brigadeiro
1h 45min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10 min