![Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d27c1271a5e0e90cf2ce775bc06ff4ba/Derivates/a09c8f24121e5c66a0255490e1b37ee9d39b44fe.jpg)
Wersje kompatybilne
Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 300 g de agua
- 160 g de mantequilla sin sal, en trozos
- ½ cdita de sal
- 20 g de azúcar
- 240 g de harina de trigo
- 350 g de huevo (aprox. 6 huevos)
Natilla de naranja
- 140 g de azúcar
- 2 cdas de ralladura de naranja
- 1000 g de leche entera
- 100 g de fécula de maíz
- 4 huevos
- 4 yemas de huevo
- 2 cditas de extracto de vainilla natural
Chocolate negro
- 500 g de chocolate amargo, en trozos
Montaje
- 50 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 7574.8 kJ / 1810.4 kcal
- Białko
- 127 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 115.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1461.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2h
Besos de novia
1 Std.
Tartas de nuez
1 Std.
Torta de cielo
50min
Ganache de chocolate
45 Min
Barra de chocolate y caramelo con sal
2h 40min
Pay de nuez con chocolate
1h 10min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45 Min
Crema pastelera
10 min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5h
Masa para pay
40 Min
Frangipan de almendra
15 Min