Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino
- 85 g de sirop de glucose, au goût
- 200 g de crème à fouetter végane, p. ex. Silk®
- 300 g de lait de soja
- enduit à cuisson antiadhésif
- 15 g de cacao en poudre
- 15 g de sucre
- ½ c. à thé d’agar-agar en poudre
- ¼ c. à thé de sel
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
Sauce au caramel
- 255 g de sucre
- 130 g de crème à fouetter végane, p. ex. Silk® (séparé 70 g + 60 g)
- 1025 g d'eau (séparé 30 g + 995 g)
- 1 c. à thé de jus de citron
- 30 g de beurre végane, froid
- ½ c. à thé de sel
- fleurs comestibles, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638.2 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 226 mg
Alternatywne przepisy
Tomates soufflées à la ricotta
30 Min
Biscuits à la menthe et aux pépites de chocolat
Brak ocen
Étagé aux crevettes et au crabe
25 Min
Beurre de tournesol
Brak ocen
Jambon glacé au ananas et orange
Brak ocen
Margarita à l'orange sanguine
15min
Fond de champignons
1h 35min
Popsicles tropicaux
4 godz. 5 min
Gin tonic infusé à l'ananas
Brak ocen
Limette brésilienne
10 min
Coupelles de polenta aux crevettes et au parmesan
45 Min
Cuisses de poulet teriyaki Sous vide (TM5)
2h