Budino au chocolat (Matthew Kenney)

Budino au chocolat (Matthew Kenney)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
10 portions

Składniki

Budino
  • 85 g de sirop de glucose au goût
  • 200 g de crème à fouetter végane p. ex. Silk®
  • 300 g de lait de soja
  • enduit à cuisson antiadhésif
  • 15 g de cacao en poudre
  • 15 g de sucre
  • ½ c. à thé d’agar-agar en poudre
  • ¼ c. à thé de sel
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
Sauce au caramel
  • 255 g de sucre
  • 130 g de crème à fouetter végane p. ex. Silk® (séparé 70 g + 60 g)
  • 1025 g d'eau (séparé 30 g + 995 g)
  • 1 c. à thé de jus de citron
  • 30 g de beurre végane froid
  • ½ c. à thé de sel
  • fleurs comestibles pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 226 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 1638.2 kJ / 391.5 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...