Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)

Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 55 min
12 portions

Składniki

Rosemary Ice Cream
  • oat milk
    28 oz
  • rosemary
    3 sprigs
  • sugar
    2 oz
  • simple syrup (see Tip)
    7 oz
  • xanthan gum
    ½ tsp
Apple Mousse
  • water
    15 oz
  • Granny Smith apples (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
    36 oz
  • sugar divided
    7 ½ oz
  • agar-agar
    1 tsp
  • non-stick cooking spray
  • aquafaba (chickpea liquid, canned)
    11 oz
  • vegan whipping cream e.g. Silk®
    2 tsp
  • cream of tartar
    ¼ tsp
  • xanthan gum
    ½ tsp
Toasted Oat Crumble
  • fresh rosemary, leaves only chopped
    1 tsp
  • brown sugar
    5 oz
  • rolled oats
    2 ½ oz
  • all-purpose flour
    5 ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • vegan butter in pieces
    5 ½ oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 441.6 kcal / 1847.8 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 82.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 347.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...