Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 28 oz oat milk
- 3 sprigs rosemary
- 2 oz sugar
- 7 oz simple syrup (see Tip)
- ½ tsp xanthan gum
Apple Mousse
- 15 oz water
- 36 oz Granny Smith apples (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 7 ½ oz sugar, divided
- 1 tsp agar-agar
- non-stick cooking spray
- 11 oz aquafaba (chickpea liquid, canned)
- 2 tsp vegan whipping cream, e.g. Silk®
- ¼ tsp cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only, chopped
- 5 oz brown sugar
- 2 ½ oz rolled oats
- 5 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- 5 ½ oz vegan butter, in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Hummus
10min
Basil Pesto
10min
Strawberries and Cream Whip
5 Min
Mango Chutney
1 godz. 20 min
Allergen Free Melted Chocolate
Brak ocen
Aperol® Sour with Aquafaba Foam
10min
Beer Brats with Onions and Peppers
4sa 15 dk
Cocoa Nib Chocolate Milk
10min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 godz. 15 min
Carrot Torte
1 Std. 10 Min
Baked Mashed Potato Monsters
3h 5 min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h