Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 16 ovos
- 40 g sumo de limão (1unid aprox.)
- 200 g açúcar
- 200 g leite condensado
- 140 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura de pasta de açúcar
- 200 g natas
- 500 g chocolate branco partido em pedaços
- 400 g açúcar
- 20 g amido de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g leite em pó
- 300 g leite condensado
- Corante alimentar em gel preto q.b. p/ tingir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3907.1 kJ / 933.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 117.5 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 295.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeirão
1h 45min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo xadrez
1h 40min
Bolo Alasca
8h
Pasta de açúcar
10 min
Bolo de anos Baleia
6h
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo de Baptizado
2h 30 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo festa de chocolate
3h
Cake pops de chocolate branco
24h
Bolo surpresa
1h 10min