Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 250 g amêndoa c/ pele
- 350 g açúcar
- 250 g água
- 6 ovos
Ovos moles
- 140 g água
- 250 g açúcar
- 8 gemas de ovo
- Amêndoa laminada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1684.6 kJ / 402.6 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 86.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50 Min
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Bolo de coco sem farinha
35min
Torta de limão
30 Min
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Semifrio marmoreado
4h 20min
Torta de laranja
30 Min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolinhos de noz com requeijão e doce de abóbora
3 Std.
Taça dos reis
8h
Tarte de requeijão e amêndoa
50 Min
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min