Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis
- 100 g framboesa
- 40 g açúcar
Pavlova
- 240 g açúcar
- 6 claras de ovo
- 1 c. chá de cremor tártaro
- 10 g vinagre de sidra
Cobertura
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 4 - 6 gotas de sumo de limão
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 150 g frutos vermelhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 968 kJ / 232 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 godz. 30 min
Curd de clementina
30 min
Reducão de frutos vermelhos e crumble de chocolate picante
4h 10min
Mini pavlovas com três recheios
5h
Lemon curd
20 min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6h
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Tarte de limão e merengue
30 min
Pavlova de framboesa
5h 30min
Delícia de chocolate
40 min