Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream

Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Mocha Ice Cream
  • raw cashew nuts
    150 g
  • coconut milk
    230 g
  • unsweetened cocoa powder
    30 g
  • coconut sugar
    120 g
  • agave syrup
    15 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • instant espresso powder
    3 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
Chocolate Lava Cakes
  • vegan dark chocolate small pieces or callets
    150 g
  • coconut butter plus extra for greasing
    150 g
  • caster sugar to taste
    75 - 80 g
  • eggs (approx. 3 medium eggs)
    180 g
  • cornflour
    5 g
  • rice flour
    35 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 781.7 kcal / 3270.7 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 53.4 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 36.3 g
Sód 98.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...