Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Mocha Ice Cream
-
raw cashew nuts150 g
-
coconut milk230 g
-
unsweetened cocoa powder30 g
-
coconut sugar120 g
-
agave syrup15 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
instant espresso powder3 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Chocolate Lava Cakes
-
vegan dark chocolate small pieces or callets150 g
-
coconut butter plus extra for greasing150 g
-
caster sugar to taste75 - 80 g
-
eggs (approx. 3 medium eggs)180 g
-
cornflour5 g
-
rice flour35 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
98.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
3270.7 kJ /
781.7 kcal
Tłuszcz
53.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
36.3 g
Węglowodany
64.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten Free Pancakes and Waffles
45min.
Watermelon Ice Lollies
12hod. 10min.
Orange and Pear Pavlova
5hod.
Plum Clafoutis (TM5)
1hod. 15min.
Mixed Berries Pavlova Stack
5hod. 30min.
Ice Queen Cake
4hod.
Sicilian Iced Coffee
4hod. 10min.
Raspberry Coconut Smoothie Bowl
10min.
Crocodile Cupcake Cake
2hod.
Vegan Chocolate Chip Cookies
30min.
Caprese Omelette
30min.
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1hod. 5min.