Polish Doughnuts (Pączki)

Polish Doughnuts (Pączki)

4.7 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 pieces

Składniki

  • sugar
    70 g
  • dried instant yeast
    15 g
    50 g fresh yeast, crumbled
  • milk
    200 g
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • unsalted butter diced
    80 g
  • plain flour plus an extra portion for dusting the top
    500 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • brandy
    2 Tbsp
    rum
  • sunflower oil for frying
  • jam your choice, for filling
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 177.3 kcal / 742 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 17.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...