Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oil
lub olive oil -
1
garlic clove
lub 20 g brown onion, cut in wedges -
250
g turkey leg, skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
lub turkey breast fillet, skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 1961 kJ / 469 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 3052 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Vegetable Mix for Soups or Stews
25min
Browned Chicken Cubes
15 min
Browned Turkey Cubes
15 min
Sautéed Aubergine (400 g)
35min
Sautéed Aubergine (200 g)
30min
Sautéed Prawns
15 min
Browned Pork Cubes
15 min
Browned Beef Cubes (Medium)
15 min
Sautéed Courgettes (200 g)
20min
Stir-fried Carrot Sticks (200 g)
15 min
Browned Beef Cubes (Well Done)
15 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min