Wersje kompatybilne
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 16 oz cremini mushrooms
- 50 oz water
- 1 oz kombu seaweed
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 16 oz fresh mushrooms, e.g. nameko, stems trimmed
- 2 oz tamari sauce
- 2 ½ cinnamon sticks, toasted (see Tip)
- 3 oz toasted coconut
Dumpling Filling
- 44 oz water, divided
- 17 ½ oz kabocha squash, peeled, deseeded and cubed (1 in.)
- 1 oz tamari sauce
- ½ oz rice vinegar
- ½ oz coconut oil
-
1 ½
tsp grated fresh ginger, to taste
(opcjonalnie)
lub 1 ½ tsp ginger paste, to taste (opcjonalnie) - ½ oz agave (opcjonalnie)
- 20 wonton wrappers (round)
-
microgreens
lub edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
Alternatywne przepisy
Pie Crust
5min
Black Garlic and Onion Jam
55min
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney)
15h 35min
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14h 10min
Brown Sugar Syrup
20min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Pan-Fried Pork Buns
1h 30min
Creamy Mango Ice Cream
2u. 20min
Simple Mixing Bread
3h 20min
Thin Crust Pizza Dough
2h 30min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h