
Wersje kompatybilne
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 16 oz cremini mushrooms
- 50 oz water
- 1 oz kombu seaweed
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 16 oz fresh mushrooms e.g. nameko, stems trimmed
- 2 oz tamari sauce
- 2 ½ cinnamon sticks toasted (see Tip)
- 3 oz toasted coconut
Dumpling Filling
- 44 oz water divided
- 17 ½ oz kabocha squash peeled, deseeded and cubed (1 in.)
- 1 oz tamari sauce
- ½ oz rice vinegar
- ½ oz coconut oil
-
1 ½
tsp grated fresh ginger to taste
(opcjonalnie)
lub 1 ½ tsp ginger paste to taste (opcjonalnie) - ½ oz agave (opcjonalnie)
- 20 wonton wrappers (round)
-
microgreens
lub edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 263.9 kcal / 1104.3 kJ
- Białko
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Sód
- 979.6 mg