Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)

Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Mushroom Dashi Broth
  • cremini mushrooms
    16 oz
  • water
    50 oz
  • kombu seaweed
    1 oz
Toasted Coconut Cinnamon Broth
  • fresh mushrooms e.g. nameko, stems trimmed
    16 oz
  • tamari sauce
    2 oz
  • cinnamon sticks toasted (see Tip)
    2 ½
  • toasted coconut
    3 oz
Dumpling Filling
  • water divided
    44 oz
  • kabocha squash peeled, deseeded and cubed (1 in.)
    17 ½ oz
  • tamari sauce
    1 oz
  • rice vinegar
    ½ oz
  • coconut oil
    ½ oz
  • grated fresh ginger (opcjonalnie) to taste
    1 ½ tsp
    1 ½ tsp ginger paste, to taste
  • agave (opcjonalnie)
    ½ oz
  • wonton wrappers (round)
    20
  • microgreens
    edible flowers

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 979.6 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1104.3 kJ / 263.9 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...