Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 茶匙 低筋麵粉
- 1 大匙 水
- 100 克 紅蘿蔔, 去皮、切條
- 200 克 韭黃, 切段
- 300 克 草蝦仁, 切小塊
- 1 茶匙 太白粉
- 10 克 米酒
- 5 克 香菜根, 切段
- 12 張 春捲皮
- 1000 克 油, 油炸用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 151 kJ / 36 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.5 g