
Urządzenia i Akcesoria
魚子蒸燒賣
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 塊
Składniki
-
豬前腿肉 (赤肉),切塊(約2公分)300 克
-
豬背油 (豬板油),切塊120 克
-
蝦仁 開背、去腸泥200 克
-
新鮮香菜根 切段30 克
-
鹽2 茶匙
-
糖1 茶匙
-
太白粉10 克
-
白胡椒粉2 茶匙
-
香油15 克
-
乾香菇 泡軟,去蒂切塊40 克
-
燒賣皮20 張
-
魚卵 (opcjonalnie) 少許,裝飾用
-
水500 克
Wartości odżywcze na 1 塊
Kalorie
83 kcal /
347 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
1.7 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan