Udang Arak Herbal (Drunken Herbal Prawns)

Udang Arak Herbal (Drunken Herbal Prawns)

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 porsi

Składniki

  • udang kupas mentah, ukuran sedang kotoran hitam di punggung udang dibuang dan ditepuk hingga kering dengan tisu dapur
    800 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    350 g
  • garam
    1 ½ sdt
  • gula
    ½ sdt
  • jahe segar iris tipis-tipis
    3 cm
  • air
    150 g
  • cuka hitam (opcjonalnie)
    10 g
  • jujube (kurma merah) dibilas dan biji dibuang
    10
  • dang gui iris-iris
    10 g
  • goji berry direndam hingga lunak
    1 sdm
  • kaldu ayam bubuk
    2 sdt
  • ketumbar segar dicincang, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1982 mg
Białko 24 g
Kalorie 878 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie