
Urządzenia i Akcesoria
Udang Arak Herbal (Drunken Herbal Prawns)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 porsi
Składniki
-
udang kupas mentah, ukuran sedang kotoran hitam di punggung udang dibuang dan ditepuk hingga kering dengan tisu dapur800 g
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)350 g
-
garam1 ½ sdt
-
gula½ sdt
-
jahe segar iris tipis-tipis3 cm
-
air150 g
-
cuka hitam (opcjonalnie)10 g
-
jujube (kurma merah) dibilas dan biji dibuang10
-
dang gui iris-iris10 g
-
goji berry direndam hingga lunak1 sdm
-
kaldu ayam bubuk2 sdt
-
ketumbar segar dicincang, untuk hiasan1 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
210 kcal /
878 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1982 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hidangan Reuni
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
20 min
Brak ocen
40 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
45 min
40 min
15 min
20 min
Brak ocen