Tempe dengan Serai

Tempe dengan Serai

3.8 4 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsi

Składniki

  • tempe (kira-kira 2 potong tempe), potong kasar (2-3 cm)
    250 g
  • serai segar bagian putih saja, iris tipis-tipis (0.5 cm)
    60 g
  • shoyu (kecap asin Jepang)
    4 sdm
  • mirin
    3 sdm
  • minyak wijen, dipanggang
    1 sdt
  • air
    40 g
  • minyak wijen murni
    20 g
  • cabai merah segar (opcjonalnie) dicincang, untuk hiasan
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 13 g
Kalorie 912 kJ / 218 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie