Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sdm rumput laut kering melingkar (opcjonalnie)
- 10 g kombu (rumput laut kering), potong kotak (2 cm x 2 cm), dibilas
- 6 jamur shitake kering, dibilas, direndam hingga lunak selama 30 menit
- 300 g lobak putih, dikupas, potong kasar (2 cm)
- 4 irisan jahe segar, dikupas
-
1
cabai merah segar
lub 1 cabai kering - 2 sdm minyak wijen murni (cold pressed sesame oil)
- 2 sdm 3-booster powder (lihat tips)
- ¼ sdt garam laut
- 2 sdm kecap asin
- 1 sdm blackstrap molasses (molase murni)
- 200 g air
- 1 sdt molase bubuk
- 1 sdm cuka balsamik
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g