Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 水
- 15 克 低筋麵粉 ,過篩
- 15 克 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
- 50 克 黑芝麻醬
- 100 克 蝦仁 ,打成漿
- 15 克 美乃滋
- 冰水 ,適量,冷卻用
- 油 ,適量,油炸用
- 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
- 100 克 高湯 (柴魚)
- 20 克 昆布
- 100 克 醬油
- 100 克 味醂
- 10 克 柴魚片
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 644.2 kJ / 154.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1162.2 mg