胡麻豆腐 - 吳貞蓁

胡麻豆腐 - 吳貞蓁

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 個

Składniki

  • 300 克
  • 低筋麵粉 ,過篩
    15 克
  • 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
    15 克
  • 黑芝麻醬
    50 克
  • 蝦仁 ,打成漿
    100 克
  • 美乃滋
    15 克
  • 冰水 ,適量,冷卻用
  • ,適量,油炸用
  • 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
  • 高湯 (柴魚)
    100 克
  • 昆布
    20 克
  • 醬油
    100 克
  • 味醂
    100 克
  • 柴魚片
    10 克

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 154.1 kcal / 644.2 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Sód 1162.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...