胡麻豆腐 - 吳貞蓁
TM6 TM5

胡麻豆腐 - 吳貞蓁

(Brak ocen)

Składniki

  • 300 克 水
  • 15 克 低筋麵粉 ,過篩
  • 15 克 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
  • 50 克 黑芝麻醬
  • 100 克 蝦仁 ,打成漿
  • 15 克 美乃滋
  • 冰水 ,適量,冷卻用
  • 油 ,適量,油炸用
  • 太白粉 ,過篩,多備一點裹粉用
  • 100 克 高湯 (柴魚)
  • 20 克 昆布
  • 100 克 醬油
  • 100 克 味醂
  • 10 克 柴魚片

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
644.2 kJ / 154.1 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
6.6 g
Tłuszcz nasycony
30 g
Błonnik
0.2 g
Sód
1162.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy