Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Crust
- 1 lemon
- 2 large eggs, divided
- 5 oz sugar
- 7 oz unsalted butter, in pieces
- 1 pinch salt
- 14 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tbsp baking powder
Filling
- 8 large eggs, divided
- 14 oz heavy whipping cream
- 4 ½ oz sugar
-
6
oz passion fruit juice blend
lub 6 oz passion fruit purée, canned
Meringue Topping
- 5 ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891.4 kJ / 691.1 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Devil's Food Cake
1 Std. 20 Min
Double Vanilla Ice Cream
12 Std.
Polvorones - Wedding Cookies
1h 30min
Sticky Toffee Puddings
1h
Gingerbread House
1h 10min
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3h 20min
Crème Pâtissière
15min
Praline Pecans
4 Std. 20 Min
Sweet and Spiced Nuts
40min
Cheese Puffs
40min
Strawberry Panna Cotta
4 Std. 40 Min
Chocolate Covered Strawberries and Hot Cocoa for Two
40min