![Fig and Apricot Jam Fig and Apricot Jam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC5D8007-32D2-48BE-89E5-3A6E70CA840D/Derivates/1F1CE9C5-6E16-4F95-91C9-AC8638BFB136.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz dried figs, stems removed and soaked in water to rehydrate (see Tip)
- 8 oz soft dried apricots soaked in water to rehydrate (see Tip)
- 8 oz sugar
- 10 ½ oz water, use water that you soaked dried fruit in
- 1 oz lemon juice, freshly squeezed
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 343.1 kJ / 82 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1h
Banana Liqueur Pudding
6h
Sugar and Spice Nuts
1 Std. 40 Min
Mayonnaise (3 Minute)
10min
Plain Yogurt
14 godz.
Fig & Apricot Jam
40min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Lemon Curd
1h
Green fig and lime marmalade
1 Std. 10 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2 godz. 15 min
Greek Yogurt
11h 40min