Nasi Talas (Yam Rice)

Nasi Talas (Yam Rice)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    3
  • minyak goreng
    30 g
  • udang kering dibilas
    30 g
  • samcan daging babi, tanpa kulit potong kecil-kecil
    150 g
  • talas dikupas dan potong dadu (2 cm x 2 cm)
    200 g
  • garam
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    ½ sdt
  • beras basmati dibilas
    300 g
  • air
    800 g
  • kecap asin
    50 g
  • kecap hitam
    20 g
  • bubuk bumbu ngo hiong (opcjonalnie)
    ½ sdt
  • ketumbar segar dicincang, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1275 mg
Białko 12 g
Kalorie 2549 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie