Urządzenia i Akcesoria
Nasi Talas (Yam Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi
Składniki
-
siung bawang putih3
-
minyak goreng30 g
-
udang kering dibilas30 g
-
samcan daging babi, tanpa kulit potong kecil-kecil150 g
-
talas dikupas dan potong dadu (2 cm x 2 cm)200 g
-
garam1 sdt
-
lada putih bubuk½ sdt
-
beras basmati dibilas300 g
-
air800 g
-
kecap asin50 g
-
kecap hitam20 g
-
bubuk bumbu ngo hiong (opcjonalnie)½ sdt
-
ketumbar segar dicincang, untuk hiasan1 tangkai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1275 mg
Białko
12 g
Kalorie
2549 kJ /
610 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min
Bubur Ayam Goji Berry
20 min