Nasi Samcan Babi dan Kol

Nasi Samcan Babi dan Kol

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    6
  • minyak goreng
    20 g
  • samcan daging babi, tanpa kulit iris-iris (2-3 mm)
    300 g
  • beras basmati dibilas
    350 g
  • air
    450 g
  • kol potong kasar (4 cm)
    200 g
  • kecap hitam
    30 g
  • kecap asin
    30 g
  • saus tiram
    10 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    10 g
  • lada putih bubuk
    1 jumput
  • daun bawang dicincang, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 646 mg
Białko 15 g
Kalorie 3268 kJ / 782 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie