
Urządzenia i Akcesoria
Nasi Pilaf India
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porsi
Składniki
-
bawang merah150 g
-
jahe segar50 g
-
siung bawang putih30 g
-
minyak kelapa50 g
-
kayu manis2 batang
-
bunga lawang2
-
biji kapulaga8
-
ketchup tomat180 g
-
gula1 sdt
-
garam1 sdt
-
kunyit bubuk½ sdt
-
cabai merah bubuk½ sdt
-
lada hitam bubuk2 jumput
-
air550 g
-
beras basmati dibilas500 g
-
blackcurrant kering30 g
-
kacang mete panggang100 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
576 kcal /
2408 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
89 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
967 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
45 min
50 min
20 min
2 godz. 25 min
4 godz. 40 min
1 godz. 35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
35 min
20 min
30 min