Urządzenia i Akcesoria
Nasi Pilaf India
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porsi
Składniki
-
bawang merah150 g
-
jahe segar50 g
-
siung bawang putih30 g
-
minyak kelapa50 g
-
kayu manis2 batang
-
bunga lawang2
-
biji kapulaga8
-
ketchup tomat180 g
-
gula1 sdt
-
garam1 sdt
-
kunyit bubuk½ sdt
-
cabai merah bubuk½ sdt
-
lada hitam bubuk2 jumput
-
air550 g
-
beras basmati dibilas500 g
-
blackcurrant kering30 g
-
kacang mete panggang100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
967 mg
Białko
12 g
Kalorie
2408 kJ /
576 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min
Bubur Ayam Goji Berry
20 min