Gyoza

Gyoza

4.4 85 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
32 pezzi

Składniki

Impasto
  • 60 g di farina tipo 00
  • 100 g di acqua calda (non bollente)
  • 120 g di farina tipo 0
  • 20 g di olio di sesamo
Salsa
  • 1 pezzo di zenzero, radice fresca pelata
  • 50 g di aceto di riso
  • 50 g di salsa di soia
  • 1 cipollotto a fettine sottili
  • 1 cucchiaino di olio di sesamo
  • 2 pizzichi di peperoncino rosso secco
Ripieno
  • 800 g di acqua + q.b.
  • 100 g di cavolo a pezzi (5-6 cm)
  • 1 - 2 centimetri di zenzero, radice fresca pelata
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 5 rametti di erba cipollina fresca a pezzi
  • 3 cipollotti in quarti
  • 300 g di carne trita di maiale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 cucchiaino di olio di sesamo
  • 2 cucchiaini di salsa di soia
  • 2 cucchiaini di aceto di riso
  • 2 cucchiaini di farina di riso
  • 1 - 2 cucchiai di olio di sesamo

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 40.6 kcal / 169.7 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 139.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...