Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g augurken, in stukjes gesneden
- 150 g uien, in helften gesneden
- 60 g boter, ongezouten
- 40 g suiker
- 4 opgehoopte el kerriepoeder (40 g) (bijv. Zanzibar of Madras kerriepoeder)
- 1000 g tomatenblokjes uit blik
- 500 g tomatenketchup
- 70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 2 tl zout, plus extra naar smaak
- 2 tl sambal oelek (20 g)
- 1 opgehoopte tl vleesbouillonpasta, zelfgemaakt
- 20 g fruitazijn
- Wartości odżywcze
- na 1 pot
- Kalorie
- 1680 kJ / 401 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borscht
50min
Fijngehakt rauw vlees
35min
Zonnevisfilets, vereerde rijst en truffelsap
Brak ocen
Vleesbouillonpasta
45min
Meel van ontbijtgranen of peulvruchten
Brak ocen
Pierogi met vlees
1h
Verse pasta zonder eieren
Brak ocen
Eendenlever
33h
Sangria
10min
Tomatenketchup
1h 15min
Basisbouillon
Brak ocen
IJskroon van meringue en frambozen
4h 10min