![Ópera: La vie en rose Ópera: La vie en rose](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83762e76-eba5-42ae-9df7-23cc8347ba78/Derivates/c70071cc-8d83-4c3e-9a37-34eeb19cebec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de almendras
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 115 g de harina de almendra
- 30 g de harina de trigo
Jarabe de frutos rojos
- 100 g de agua
- 100 g de azúcar
- 120 g de frutos rojos frescos
Crema de mantequilla
- 250 g de mantequilla sin sal
- 125 g de azúcar
- 45 g de agua
- 3 yemas de huevo
Ganache de chocolate rosa
- 150 g de chocolate rosa
- 125 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 15 g de mantequilla sin sal
Glaseado espejo de chocolate rosa
- 230 g de agua
- 13 g de grenetina en polvo
- 165 g de azúcar
- 10 g de glucosa
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 160 g de chocolate rosa
- 1 cdita colorante (liposoluble) para chocolate, rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4529.9 kJ / 1082.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 106.7 g
- Tłuszcz
- 70.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 68.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras
5hod.
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1 godz. 50 min
Helado de queso de cabra, yogur y miel
8 godz. 10 min
Rosca de reyes
4 godz.
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Tartas de limoncello
3 Std. 15 Min
Pan de muerto
6h
Pastel de pistache
1h 20min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Tarta mediterránea de higos
1h 30min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40 min
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min