Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à 1 x 2 cm)
- 3 Stängel Oregano frisch, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 40 g Parmesan, in Stücken
- Wasser zum Kochen
- Salz zum Kochen
- 220 g Pappardelle
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz
- 70 g Butter, in Stücken
- ½ TL Meersalzflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3109 kJ / 743 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 288 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feta-Nudeln
30min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Safran-Tagliatelle in Butter-Weißwein-Sauce
35 Min
Linguine in Tomatenbutter
30min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25 min
Pasta mit Salbei-Butter
40min
Parmesan-Pasta
30min
Gnocchi all`Arrabiata
35 Min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30min
Salbei-Knoblauch-Pasta
20 min
Linguine mit Pesto Primavera
20 min