Urządzenia i Akcesoria
Chawanmushi (Tim Telur Kukus khas Jepang)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porsi
Składniki
Kaldu Dashi
-
air480 g
-
konbu (rumput laut kering)1 potongan
-
katsuobushi (serutan ikan cakalang)15 g
Custard Telur Jepang
-
sake1 ½ sdt
-
mirin1 ½ sdt
-
telur besar (63-73 g)3
-
kecap asin1 ½ sdt
-
air100 g
-
rumput laut nori potong julienne, untuk menghias
-
lokio segar untuk menghias
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
327 mg
Białko
5 g
Kalorie
243 kJ /
58 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoothies Bowl Buah Naga
24 godz. 10 min
Pandan Yogurt Parfait
12 godz.
Keju Rumahan
15 godz. 20 min
Energy Bars dengan Biji-Bijian
1 godz. 45 min
Goji Berry Smoothie Bowl
5 min
Telur Gulung Ham dan Bayam
Brak ocen
Protein Powered Oatmeal Smoothie
5 min
Hash Brown Cups
1 godz.
Overnight Oats dengan Beri-Berian
4 godz. 15 min
Kue Bundt Labu Kuning Bebas Gluten
50 min
Omellet Rendah Karbo
Brak ocen
Panekuk Burung Kecil
Brak ocen