Urządzenia i Akcesoria
Kwetiau goreng (Char Kway Teow)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porsi
Składniki
-
kecap hitam10 g
-
kecap asin20 g
-
terasi (4 g)1 sdt
-
lada putih bubuk1 jumput
-
kaldu jamur bubuk½ sdt
-
kwetiau500 g
-
taoge, segar100 g
-
siung bawang putih20 g
-
bawang merah20 g
-
minyak goreng20 g
-
pasta cabai (dried chilli paste)2 sdt
-
udang utuh dibersihkan dan kulit dibuang200 g
-
lokio segar potong sepanjang 3 cm20 g
-
telur kocok lepas1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
16 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hidangan Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min
Bubur Ayam Goji Berry
20 min