
Urządzenia i Akcesoria
Bihun Goreng khas Thailand (Thai Style Fried Mee Hoon)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi
Składniki
-
udang kering dibilas30 g
-
cabai merah segar biji dibuang6
-
bawang merah100 g
-
jahe segar30 g
-
kunyit bubuk10 g
-
serai segar bagian putih saja2 batang
-
tomat potong bagi empat250 g
-
minyak50 g
-
bihun400 g
-
daun jeruk purut (opcjonalnie) diiris tipis6
-
kecap ikan50 g
-
gula aren20 g
-
kecap hitam½ sdm
-
kol potong kasar (5 cm)200 g
-
air450 - 500 g
-
udang ukuran sedang dengan ekor, kulit dibuang150 g
-
kecombrang (bunga kantan), dirobek-robek2
-
jeruk nipis (opcjonalnie) sari buah saja3
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
428 kcal /
1791 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hidangan Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
50 min
25 min
20 min
2 godz. 25 min
4 godz. 40 min
1 godz. 35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
35 min
20 min
30 min