Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamuru
- 200 g süt
- 140 g zeytinyağı
- 100 g su
- 1 paket yaş maya, ufalanmış
- 785 g un
İç Malzemesi ve Pişirme
- 180 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 tk kuru nane
- 2 tk toz kişniş
- 140 g zeytin, siyah, çekirdekleri çıkarılmış, küçük parçalara bölünmüş
- 3 yk zeytinyağı
- susam, serpmek için
- çörek otu, serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 639.1 kJ / 152.7 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2h 50min
Domates Soslu, Sebzeli, Bulgurlu Köfte
50 min
Dört Peynirli Yassı Ekmek
40 Min
Pancarlı Peynirli Ezme
15min
Kıtırlı Challah Ekmeği
1 Std. 30 Min
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Kırmızı Şaraplı Armut
3 godz. 20 min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10 min
Kırmızı Biberli ve Elmalı Dip
35 Min
Mutabbal
10 min
Focaccia
2 Std. 45 Min
Ekmeksiz Çerkez Tavuğu
45 Min