Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helle und dunkle Biskuitmasse
- Butter zum Einfetten
- 105 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Staubzucker zum Besieben
- 1 TL Kakao
Himbeertopfencreme
- 5 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Zitronensaft
- 200 g Himbeeren
- 60 - 80 g Staubzucker
- 200 g Topfen, 20% Fett
Fertigstellung
- Fondant, weiß
- Zuckerschrift, braun (dunkle Schokolade)
- Esspapier, rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 811 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2h 30 min
Palatschinken
45min
Käsespätzle
45min
Älpler Flädle
30min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Frittaten
30min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min