Pasta med linser og pølser

Pasta med linser og pølser

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner

Składniki

  • gulerødder skåret i mindre stykker
    50 g
  • skalotteløg (ca. 40 g), halveret
    1
  • basilikumblade til pynt
    6 - 8
    1 teske basilikum, tørret
  • olivenolie
    30 g
  • svinekødspølse, rå uden skind og smuldret
    200 g
  • vand
    700 g
  • grøntsagsbouillon
    1 teske
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • salt
    ½ teske
  • pasta, tørret (se variation)
    320 g
  • linser, dåse skyllet og drænet, eller 170 tørrede linser, kogt (se tip)
    200 g
  • balsamico (opcjonalnie)
    10 g
  • sort peber, stødt
    3 - 4 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 684.4 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 2432.3 kJ / 581.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie