Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 老豆腐
- 2 - 3 汤匙 玉米淀粉
- 1200 克 水
- 200 克 粉丝
- 120 克 洋葱 ,切薄片
- 3 瓣 蒜头 ,切薄片
- 3 - 4 汤匙 麻油
- 80 克 胡萝卜 ,切细丝
- 80 克 新鲜香菇 ,去柄,切薄片
- 30 克 新鲜嫩菠菜
- 110 克 甜椒 ,切细丝
- 140 克 西葫芦 ,切细丝
- 55 克 酱油
- 15 克 糖
- 1 汤匙 芝麻,烤熟的
- 青葱 ,切细丝,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2143.6 kJ / 512.4 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 835.9 mg