Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
抹茶豆浆布丁
- 50 克 黑糖
- 50 克 水
- 160 克 豆浆
- 15 克 糖
- 1 茶匙 抹茶粉
- 20 克 稀奶油, 含脂量最低30%
- 2 颗 鸡蛋(约53-63克)
清酒蒸鸡腿
- 200 克 鸡腿肉,去皮去骨 ,切块(约3厘米)
- 1 颗 蛋黄
- 20 克 日本清酒
- ¼ 茶匙 盐
- 2 茶匙 酱油
- ½ 茶匙 味醂
- 20 克 白玉菇 ,去除根部,剥散
- 20 克 鸿喜菇 ,去除根部,剥散
- 5 克 熟白果 (opcjonalnie)
蛤蜊味噌汤
- 20 克 油
- 100 克 胡萝卜 ,切丝
- 100 克 洋葱 ,切丝
- 1200 克 水
- 70 克 新鲜香菇 ,切片
- 80 - 100 克 味噌
- 200 克 蛤蜊 ,吐沙,刷洗干净
- 20 克 蜜红豆 (自制或市售)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2996 kJ / 716 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 8 g