蛤蜊味噌汤、清酒蒸鸡腿和抹茶豆浆布丁
TM6 TM5

蛤蜊味噌汤、清酒蒸鸡腿和抹茶豆浆布丁

4.5 (2 oceny)

Składniki

抹茶豆浆布丁

  • 50 克 黑糖
  • 50 克 水
  • 160 克 豆浆
  • 15 克 糖
  • 1 茶匙 抹茶粉
  • 20 克 稀奶油, 含脂量最低30%
  • 2 颗 鸡蛋(约53-63克)

清酒蒸鸡腿

  • 200 克 鸡腿肉,去皮去骨 ,切块(约3厘米)
  • 1 颗 蛋黄
  • 20 克 日本清酒
  • ¼ 茶匙 盐
  • 2 茶匙 酱油
  • ½ 茶匙 味醂
  • 20 克 白玉菇 ,去除根部,剥散
  • 20 克 鸿喜菇 ,去除根部,剥散
  • 5 克 熟白果 (opcjonalnie)

蛤蜊味噌汤

  • 20 克 油
  • 100 克 胡萝卜 ,切丝
  • 100 克 洋葱 ,切丝
  • 1200 克 水
  • 70 克 新鲜香菇 ,切片
  • 80 - 100 克 味噌
  • 200 克 蛤蜊 ,吐沙,刷洗干净
  • 20 克 蜜红豆 (自制或市售)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2996 kJ / 716 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
55 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy