Summer Ice Cream Cake

Summer Ice Cream Cake

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions

Składniki

Berry coulis
  • raspberries fresh or frozen
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice freshly squeezed (approx. ½ lemon)
    20 g
Summer ice cream cake
  • digestive biscuits
    230 g
  • blanched almonds toasted
    70 g
  • raw cane sugar
    50 g
  • eggs
    2
  • whipping cream (35 % fat content), chilled
    300 g
  • rose water
    ½ tsp
  • dried cranberries
    50 g
  • white grape seedless, plus extra for decorating
    100 g
  • red grape plus extra for decorating
    100 g
  • pistachio nuts
    50 g
  • fresh raspberries (opcjonalnie) for decorating
  • fresh strawberries (opcjonalnie) for decorating

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 174 mg
Białko 8 g
Kalorie 2116 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...