Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g verse champignons (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), schoongemaakt (zie tip)
- 150 g uien, in plakjes (1 cm)
- 1500 g water
- 1 tl zout
-
150
g witte azijn, 10%
lub 150 g ciderazijn - 10 g zout
- 10 g suiker
- 4 gedroogde laurierbladeren
- 12 zwarte peperkorrels
- 4 tl mosterdkorrels
- 8 pimentbessen
- Wartości odżywcze
- na 1 pot
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30min
Minuut koolsla
10min
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Ratatouille galette
1h 30min
Ratatouille
40min
Kweeperentaart
Nessuna valutazione
Iers sodabrood
Nessuna valutazione
XXL kip pastei
1 Std. 55 Min
Zalm in korst met citroen risotto
45 min
Roergebakken champignons
55 min
Goulash van linzen en champignons
45 min