Gudeg

Gudeg

4.8 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porsi

Składniki

  • air hangat
    60 g
  • kantong teh hitam
    2
  • bawang merah
    75 g
  • siung bawang putih
    20 g
  • ketumbar bubuk
    2 sdt
  • kemiri
    15 g
  • garam
    2 sdt
  • minyak sayur
    30 g
  • air
    300 g
  • nangka muda dipotong kasar (berkisar 5 cm)
    500 g
  • santan
    400 g
  • daun jeruk purut segar
    8
  • daun salam segar
    8
  • lengkuas segar dikupas dan dimemarkan
    3 cm
  • gula aren iris-iris
    170 g
  • kecap manis
    1 sdm
  • kaldu ayam bubuk
    2 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1093 mg
Białko 4 g
Kalorie 1468 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie