Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g air hangat
- 2 kantong teh hitam
- 75 g bawang merah
- 20 g siung bawang putih
- 2 sdt ketumbar bubuk
- 15 g kemiri
- 2 sdt garam
- 30 g minyak sayur
- 300 g air
- 500 g nangka muda, dipotong kasar (berkisar 5 cm)
- 400 g santan
- 8 daun jeruk purut segar
- 8 daun salam segar
- 3 cm lengkuas segar, dikupas dan dimemarkan
- 170 g gula aren, iris-iris
- 1 sdm kecap manis
- 2 sdt kaldu ayam bubuk
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1093 mg