Urządzenia i Akcesoria
Gudeg
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porsi
Składniki
-
air hangat60 g
-
kantong teh hitam2
-
bawang merah75 g
-
siung bawang putih20 g
-
ketumbar bubuk2 sdt
-
kemiri15 g
-
garam2 sdt
-
minyak sayur30 g
-
air300 g
-
nangka muda dipotong kasar (berkisar 5 cm)500 g
-
santan400 g
-
daun jeruk purut segar8
-
daun salam segar8
-
lengkuas segar dikupas dan dimemarkan3 cm
-
gula aren iris-iris170 g
-
kecap manis1 sdm
-
kaldu ayam bubuk2 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1093 mg
Białko
4 g
Kalorie
1468 kJ /
351 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30min
Tempe Almond
96h
Tempe Kedelai
72h
Penne Arrabbiata Udang
30min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Pas d’évaluation
Tempe Gembus
72h
Brokoli Saus Jamur
Pas d’évaluation
Gandum Bulgur
Pas d’évaluation
Kacang Canelini Lembut
Pas d’évaluation
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Pas d’évaluation
Lumpia Sayur
2h 10min
Deviled Eggs
Pas d’évaluation