Saus Kacang

Saus Kacang

5.0 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porsi

Składniki

  • asam jawa
    40 g
  • air
    550 g
  • kacang tanah goreng dengan kulit (lihat tips)
    200 g
  • bawang merah
    25 g
  • siung bawang putih
    5
  • cabai merah keriting segar potong kecil-kecil (3 cm)
    5
  • cabai rawit merah segar
    5
  • kemiri
    5
  • gula aren
    45 g
  • kecap manis
    3 sdm
  • kaldu ayam bubuk
    2 sdt
  • garam
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 995 mg
Białko 10 g
Kalorie 1134 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie