Kerang dengan saus tomat pedas

Kerang dengan saus tomat pedas

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • bawang bombai potong bagi dua
    120 g
  • siung bawang putih
    1
  • minyak zaitun
    85 g
  • cabai cayenne bubuk sesuai selera
    ½ sdt
    ½ sdt flake cabai kering, sesuai selera
  • kerang hijau segar cangkang digosok dan rambut halus dibuang (de-bearded)
    1000 g
  • tomat potong, kalengan atau segar
    200 g
  • dry white wine
    100 g
  • garam
    1 jumput

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 6 g
Kalorie 1076 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie