Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farro
- 260 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di burro, non salato
- 30 g di zucchero
- 250 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno ai di semi di papavero
- 50 g di burro, non salato morbido, a pezzi
- 100 g di semi di papavero
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
Decorazioni colorate
- 200 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- colorante alimentare naturali, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico
2 godz.
Farina di cereali o legumi
Brak ocen
Treccia di pan brioche ripiena
2 godz. 20 min
Filetto di maiale in crosta di pancetta con burro aromatizzato
1h 45min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Crema gianduia
15 min
Torta Schlorzifladen
Brak ocen
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Pizza diavola
Brak ocen
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50min
Farina senza glutine
Brak ocen
Succo di crescione e fragole
Brak ocen